Τα γκάζια στους Βαρυπατάδες κι οι γαλαζοπράσινοι νομαρχιακοί μας αφεντάδες

Αύγουστος 27, 2010


PDF Εκτύπωση E-mail
// altΤα περίεργα άρχισαν πέρυσι όταν αρχές Ιουλίου παρελήφθη από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας το με αριθ. πρωτ. 12721/14. 07. 09 έγγραφο της Δ/νσης ΠΕ-ΧΩ της Π.Ι.Ν. που ζητούσε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της μονάδας αποθήκευσης, εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου στη θέση Μανταλιάδα της περιοχής Βαρυπατάδων.

Άγνωστο για ποιους λόγους, το θέμα δεν ήρθε στο Ν. Σ., όπως προβλέπεται εντός 35 ημερών, αλλά ένδεκα μήνες μετά(!) τον Ιούνιο του 2010…

Ψηφίστηκε τότε από την συμπολίτευση, πλην Σκιαδόπουλου, και καταψηφίστηκε από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και της ελάσσονος που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Καταψήφισαν αντίστοιχα οι Μαχειμάρης, Γρηγορόπουλος, Μεταλληνός, Κουλουρίδης, Μιχαλάς, Κουλούρης, Λούβρου Σαμοϊλης, Πελάης. Αρνητική ψήφο έριξε και ο Σκιαδόπουλος από τη συμπολίτευση.

Έτσι δεν τους βγήκαν τα κουκιά, η απόφαση ήταν αρνητική και η συμπολίτευση υπέστη μια αναπάντεχη ήττα.

Τα χαμόγελα ικανοποίησης στους Βαρυπατάδες δεν κράτησαν για πολύ και μετατράπηκαν σε οργή, όταν πριν καλά – καλά κλείσει μήνας, στις 4 Αυγούστου, κυκλοφόρησε η είδηση ότι την προηγούμενη νύχτα, ο Νομάρχης και οι συν αυτώ, με τις πλάτες της πασοκικής μείζονος μειοψηφίας αυτή τη φορά, είχαν ανατρέψει πραξικοπηματικά την πιο πάνω αρνητική απόφαση, ψηφίζοντας νέα θετική!!!

– Όχι θα κάτσουν να σκάσουν!

Παρατύπως, χωρίς να έχει μπει στο κατάλογο της ημερήσιας διάταξης και χωρίς ο ενδιαφερόμενος να έχει προβεί, ως είθισται, σε οποιαδήποτε τροποποίηση της σχετικής μελέτης, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θωμάς Αθανασίου το έφερε σαν θέμα εκτάκτως και εμβόλιμα στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου.

Η σιγή ιχθύος από την πτέρυγα της μείζονος μειοψηφίας προϊδέαζε για κάτι περίεργο, ενώ λίγο μετά ο Τάκης Μεταλληνός απεχώρησε.

Αργά τα μεσάνυχτα που τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης Αθανασίου, Άνθης, Κοντού, Μόσχου, Σκούρτης, Λέσης, Διαβάτης, Λυκούρης, Νίκας, Βλαχόπουλος, ψήφισαν θετικά, ενώ ο Σκιαδόπουλος απείχε.

Θετικά ψήφισε και ο Ν. Σ. της μείζονος μειοψηφίας Σ. Κουλούρης που την προηγούμενη φορά είχε ψηφίσει αρνητικά, ενώ αυτή τη φορά κανείς Νομαρχιακός Σύμβουλος της μείζονος πασοκικής μειοψηφίας δεν ψήφισε αρνητικά: Μαχειμάρης, Γρηγορόπουλος, Μιχαλάς, Λούβρου, ψήφισαν ΛΕΥΚΟ κι ο Κουλουρίδης, ΑΠΟΧΗ.

Αρνητικά ψήφισαν οι Ν. Σ. της ελάσσονος μειοψηφίας που πρόσκειται στο ΚΚΕ, Πελάης και Σαμοϊλης και η Υδραίου!!! Ναι καλά διαβάσατε, η Μερόπη Υδραίου!

Γρίφο αποτελεί ο Μάκης Σκορδίλης που φέρεται να εξήλθε την ώρα της ψηφοφορίας, ενώ κάποιοι λένε ότι τον είδαν να εισέρχεται και άλλοι να μπαινοβγαίνει.

Το ότι η Υδραίου συντάχθηκε με το ΚΚΕ και ψήφισε κατά, δεν εκπλήττει. Είναι υποψήφια για την Υπερδημαρχία και ενόψει της κωλοτούμπας της πασοκικής αντιπολίτευσης, δεν αμφέβαλε για την υπερψήφιση της πρότασης κι άδραξε την ευκαιρία να κλείσει σαγηνευτικά το μάτι στους ψηφοφόρους των Βαρυπατάδων και της ευρύτερης περιοχής. Της δεξαμενής ψήφων, από την οποία ο Στ. Πουλημένος αντλούσε 75άρια…

Αναμενόμενη και η μεθόδευση της συμπολίτευσης να προωθήσει τη καρατόμηση μιας ακόμη περιοχής σπάνιου φυσικού κάλλους υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων.

Εξοργίζει κυρίως η στάση των Νομαρχιακών Συμβούλων της πασοκικής αντιπολίτευσης, που ενώ καθ’ όλη την τετραετία της θητείας τους, τίποτε άλλο δεν έχουν να επιδείξουν, εκτός από στομφώδεις κορώνες μπροστά στις κάμερες, συμπράττουν εν προκειμένω στο νέο περιβαλλοντικό έγκλημα.

Και επειδή η συνείδηση δεν είναι διπλών κατευθύνσεων, αλλά μονόδρομος, δεχόμαστε ότι τη μια φορά από τις δύο, την πρώτη ενδεχομένως, ψήφισαν κατά συνείδηση. Η ψήφος της δεύτερης φοράς θα μπορούσε να εκληφθεί ως ψήφος ιδιαζόντως ειδεχθής, κατά παραγγελία και κατά συναυτουργία.
Σπύρος Α. Σαλβάνος
Πρόεδρος Δ. Σ.
«Περιβαλλοντική Παρέμβαση η Αντινιώτη»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: